BiH

Spomenik borcima u Gradačcu: Ljiljan visok 16 metara budi posebne emocije

Najveće spomen-obilježje svim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, koje se nalazi u Gradačcu, svakim danom sve više budi interesovanje bivših pripadnika Armije.

"Ljiljan", spomenik borcima u Gradačcu - Tuzlanski.ba

“Za bivše borce ovaj spomenik ima emocionalnu vrijednost, a veoma je važan i za turiste iz regije”, saoppšteno je iz Kabineta federalnog ministra za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, Salke Bukvarevića.

Spomenik “Ljiljan” će biti mjesto kod kojeg će se svake godine odavati počast svim pripadnicima Armije RBiH i učiti “Dova za domovinu”, zaključeno je na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Patriotske lige Gradačac, predsjednik Patriotske lige BiH Salih Kulenović, ministar Bukvarević i savjetnik federalnog premijera Sead Lisak…

Planirano je da u okviru spomen-kompleksa budu izgrađeni spomen-soba, zemunica, par rovova i drugi prateći objekti, što će sve će na autentičan način pokazavati mladim generacijama kako su hrabri pripadnici Armije RBiH branili jedinu domovinu.

Gosti su od Bukvarevića i Vlade Federacije BiH zahtijevali pomoć u realizaciji projekta, a ministar ih je uputio na javne pozive tog ministarstva, i to transfer za pomoć u sufinansiranju izgradnje spomen-obilježja i transfer obilježavanje značajnih datuma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh