BiH

Brčko – Trajna zabrana rada privatnih univerziteta?!

Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Momčilo Poljić je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da je Apelacijsko povjerenstvo Brčko distrikta donijelo rješenja u kojem stoji da su žalbe Europskog i Internacionalnoga sveučilišta u potpunosti neutemeljene te je naloženo da se postupi na temelju rješenja Odjela za obrazovanje.

No image - Haber.ba


Brčko (Foto: Haber.ba)

Rješenjem Odjela za obrazovanje ovim privatnim sveučilištima je naloženo da  u roku od 30 dana dostave prethodno traženu dokumentaciju kako bi se izvršila kontrola rada ovih visokoškolskih ustanova u Distriktu.
 
“Javnost je upoznata s događanjima u vezi sa radom privatnih visokoškolskih ustanova, konkretno Europskoga i Internacionalnoga sveučilišta u Brčkom. Žalbe koje su ova dva sveučilišta podnijela Apelacijskom povjerenstvu su neutemeljene i u potpunosti se odbijaju”, istaknuo je Poljić.
 
Dodao je kako  se u rješenju također nalaže da ukoliko ono ne bude izvršeno u cijelosti Odjel će sukladno Zakonu o visokom obrazovanju izdati rješenje o trajnoj zabrani rada, a kasnije idu i druge pravne posljedice koje su zakonom predviđene.
 
Poljić se zahvalio suradnicima, predstavnicima medija i svima koji su objektivno sagledali i prenosili događanja glede ove problematike u proteklom razdoblju te je  pozvao visokoškolske ustanove da surađuju s Odjelom jer je isti  nadležan kontrolirati njihov rad sukladno zaključcima Vlade i Skupštine, kao i članku 33. Zakona o visokom obrazovanju koji ga zakonski obvezuju da izvrši nadzor rada visokoškolskih ustanova.
 
Poljić je naglasio da su sve prethodne radnje i postupci bili s ciljem da se u visoko obrazovanje u Brčkom uvede reda iskazujući očekivanja da će visokoškolske ustanove postupiti po rješenju te da drugoga izbora nemaju.

S obzirom da navedena sveučilišta imaju privremenu dozvolu za rad Poljić je istaknuo da im licenca  ističe početkom 2014. godine.

(fena)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh