BiH

Uskoro rješenje problema zagrijavanja zeničke bolnice

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o grantu (Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u bolnici Zenica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji se odnosi na investicijski grant iz Regionalnog programa za energetsku efikasnost za Zapadni Balkan.

Kantonalna bolnica Zenica - Facebook

Kako je saopšteno iz Vijeća ministara BiH, radi se o grantu EBRD-a u iznosu milion eura koji je osiguran putem Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) iz sredstava Fonda Regionalnog programa za energetsku efikasnost za Zapadni Balkan (REEP Plus).

Projekat, kojim se osigurava utopljavanje bolnice u Zenici, ušteda energije i smanjenje zagađenosti, bit će finansiran zajmom EBRD-a vrijednim 10 miliona eura s rokom otplate od 15 godina i grejs periodom od tri godine uz garanciju BiH.

“Ovim projektom planirana je i nadogradnja jedne etaže i dogradnja jednog objekta, što će doprinijeti povećanju bolničkih kapaciteta i osigurati bolji smještaj pacijentima.

Prijedlog ugovora o grantu bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora”, navodi se u saopštenju Vijeća ministara BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh