BiH

Kako su prevareni Banjalučani – Uplatili novac za put u Istanbul, a onda …

Među prevarenim putnicima turističke agencije "Travel-haus" iz Sarajeva je i 25 Banjalučana, koji su 1. novembra trebali da putuju u Istanbul, ali na to putovanje nikada nisu otišli, niti im je vraćen novac.

No image - Haber.ba


Istanbul (Foto: Anadolija)

Cijena četvorodnevnog aranžmana bila je 399 maraka, a novac za putovanje u Istanbul putnici iz Banjaluke uplatili su na račun sarajevske agencije još polovinom septembra.

– Za ovo putovanje dogovarali smo se sa vlasnikom agencije “Travel-haus” Mensudom Bošnjakom, kojem smo dostavili imena i prezimena, kao i matične brojeve. On nam je faksom poslao skenirane ugovore za putovanja, kao i predračune o cijeni. Novac smo uplatili 15. septembra – kazao je “Glasu Srpske” Banjalučanin Darko A.

Sedam dana prije polaska na putovanje vlasnik agencije ga je pozvao i rekao da postoji problem i da se putovanje ne može realizovati, jer agencija nije ispoštovala dio ugovora, pa aviokompanija ne može da prevozi putnike.

– Ponudio je da nam vrati novac ili da nam da tri zamjenska termina putovanja. Poslije konsultacija sa drugim putnicima, odlučili smo da ipak otputujemo, a novi termin zakazan je za 29. novembar. Zatražili smo nove ugovore aranžmana. Od tada do sada ništa se nije desilo. Niti nam se ko više javlja iz agencije – istakao je Darko.

On je naglasio da danima bezuspješno pokušavaju telefonom da dobiju nekog iz ove agencije u Sarajevu.

– Poslije mnogobrojnih poziva u agenciji nam se napokon javila neka djevojka, koja je rekla da nas ne može spojiti sa vlasnikom agencije jer je on imao srčani udar – istakao je Darko i dodao da je tada od djevojke iz agencije dobio samo mejl adresu na koju je trebalo da dostave dodatne podatke.

– Poslije toga više nikog iz agencije nismo uspjeli da dobijemo – rekao je on i dodao je da su među prevarenima i mnogi putnici iz Sarajeva.

Svi putnici pripremaju tužbu protiv agencije.

U istoj situaciji je i Marjana V. iz Banjaluke, koja je takođe trebalo da otputuje u Istanbul.

– Već godinama putujem i nikada mi se ovo nije desilo. Zaista ne znamo šta da radimo i kome da se obratimo za pomoć – kazala je ova Banjalučanka.

U turističkoj agenciji “Travel-haus” u Sarajevu, poslije mnogobrojnih poziva, nismo juče nikoga uspjeli da dobijemo za komentar o cijelom ovom slučaju.

U Udruženju turističkih agencija BiH rekli su da ova agencija nije njihov član, dok u Federalnom ministarstvu okoline i turizma nismo uspjeli da saznamo da li “Travel-haus” ima dozvolu za rad.
“Fejsbuk”

Putnici koji su ostali bez aranžmana i novca osnovali su na “Fejsbuku” stranicu pod nazivom “Prevareni putnici vs Travel-haus”, na kojoj razmjenjuju iskustva i dogovaraju se o tome kako će da istjeraju pravdu i dobiju svoj novac nazad.

(glas srpske)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh