BiH

Vlada FBiH odobrila kupovinu 20 automobila

Odobrena je nabavka dvadeset službenih putničkih automobila više srednje, srednje i niže srednje klase Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH za potrebe Ureda predsjednika Federacije BiH, federalnih ministarstava, Centra za edukaciju sudija i tužilaca i Porezne uprave Federacije BiH.

Sjednica Vlade FBiH - Fena.ba

Sredstva za nabavku ovih vozila u iznosu od 1.000.000 KM obezbijeđena su u Budžetu FBiH za 2018. godinu. Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH odobrena je i nabavka dva službena putnička automobila srednje klase, a sredstva u iznosu od 80.000 KM su, također, obezbijeđena u Budžetu FBiH za 2018. godinu, javlja “FENA”.

Nabavka je odobrena u skladu sa Uredbom o uslovima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 9/13).

Vlada FBiH prihvatila je izmjene i dopune konsolidovanog Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH i izmjene i dopune Finansijskog plana Federalnog fonda solidarnosti za 2018. godinu koji će biti dostavljeni Parlamentu FBiH radi davanja saglasnosti.

Danas je odobren prijenos okončanih projekata tokom 2017. i 2018. godine iz Programa investiranja sredstava naplaćenih izdvajanjem GSM licence za Federaciju BiH na upravljanje i održavanje implementatorima i upraviteljima projekata.

Vlada FBiH dala je na privremeno korištenje poslovni prostor u Sarajevu u ulici Dženetića čikma broj 8, površine 43,12 m², Bokserskom klubu „Zlatni ljiljani“ na period od pet godina, bez naknade.

Na privremeno korištenje, na period od pet godina, bez naknade, data je i kasarna „Ciljuge“ Općini Živinice, s pripadajućim objektima i infrastrukturom.

Prihvaćena je informacija o realizaciji zaključaka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za period januar-maj 2018. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh