BiH

Koordinacioni odbor temeljnih boračkih organizacija podržao zakone o borcima

Koordinacioni odbor temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici dao je punu podršku donošenju Prijedloga zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, koji je Vlada Federacije BIH uputila u hitnu parlamentarnu proceduru.

No image - Haber.ba

Također, podržan je i Prijedlog zakona o udruženjima od posebnog društvenog značaja, te zatraženo od Parlamenta Federacije BiH da se predloženi zakoni uvrste u dnevni red sjednice, koja je planirana da se održi 10. jula, piše “Fena”.

U tom pogledu, Koordinacioni odbor očekuje od Parlamenta FBiH da dodatnim naporima obezbijedi uslove za izglasavanje zakonskih rješenja kako bi se konačno definisao status najbrojnije boračke populacije i način organizovanja boračkih populacija, navodi se u saopštenju Koordinacionog odbora temeljnih boračkih organizacija Armije RBiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh