BiH

Prof.dr. Mehmedu Avdagiću i Sindikatu PPDIVUT BiH dodijeljena radnička oznaka i nagrada za projekat Sindikalne škole u Potočarima

Predsjedniku Sindikata PPDIVUT BiH prof.dr. Mehmedu Avdagiću i Sindikatu PPDIVUT BiH dodijeljena je radnička oznaka i nagrada „Najefikasniji sindikat Zapadnog Balkana& Jugoistočne Evrope“ koju dodijeljuje Radnički media servis za Zapadni Balkan &JIE.

Mehmed Avdagić - komorabih.ba

Oznaka i nagrada dodijeljene su povodom izrazito efikasnog i tako važnog za radnički pokret djelovanja jedine uspješne regionalne sindikalne edukativne institucije na Zapadnom Balkanu – Sindikalne škole u Potočarima.

Prof. dr. Mehmed Avdagić kao predsjednik Sindikata PPDIVUT BiH i Sindikat PPDIVUT BiH dobili su ovo priznanje jer su uspjeli isključivo svojim upornim i ogromnim entuzijazmom izgraditi najrespektabilniju i jedinu uspješnu Sindikalnu školu na Zapadnom Balkanu. Sindikalna škola u Potočarima danas predstavlja jedini efikasan i kontinuirani model edukacije za sindikaliste i stalnog stjecanja neophodnih znanja i vještina za uspješno predstavljanje i zastupanje radničkih prava, piše “Atrakcija“.

Predsjednik Sindikata PPDIVUT BiH prof. dr. Mehmed Avdagić i njegov sindikat uspjeli su na najefikasniji način doprinijeti razvoju sindikalnog pokreta na Zapadnom Balkanu i stvoriti realnu nadu za radničke pokrete u regionu.

U godinama kada sindikalni pokreti u regionu prolaze ozbiljnu krizu a radnici bivaju mahom obespravljeni, jedini izlaz predstavlja validno i kvalitetno educiranje sindikalnih kadrova za što uspješniju borbu za radničke interese.

Ovim povodom, Radnički media servis za Zapadni Balkan&JIE novinske agencije Atrakcija počeo je pripreme za snimanje dokumentarnog filma i knjige o Sindikalnoj školi u Potočarima a realizacija slijedi u oktobru 2018. godine uz premijerno prikazivanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh