BiH

Mještani Vrapčića i Livča protiv deponije Uborak

Nekoliko stotina stanovnika mostarskog gradskog područja Sjever, ponajviše iz naselja Kuti-Livač i Vrapčići okupilo se danas pored deponije Uborak, protestvujući zbog nesnošljivog smrada, koji im ugrožava živote već nekoliko godina. Iako su ranije u više navrata apelovali na nadležne, problem Uborka već izvjesno vrijeme stoji u mjestu i ništa se ne mijenja.

mjestani Livca i Vrapcica-Haber.ba

Mještani koji su se danas okupili već drugi put u ovoj godini, poručuju da je krajnje vrijeme da se Uborkom, smećem, smradom i ostalim problemima pozabave nadležni.

– Ovo smeće je ujedinilo narode koji žive na ovom prostoru. Samo u tome i jesmo jedinstveni. Ovdje se odlaže smeće i iz Gruda i Čitluka. Sve ovo treba otjerati pred vrata nadležnih, koji ne rade ništa, rekao je Šetka.

Nedim Penava iz Vrapčića podsjetio je da se na Uborku već godinama odlaže razni otpad, te da je u fazi procedura proširenja deponije.

– To je naša svakodnevnica. Ljudi bi u ovom dijelu dana ovuda trebali šetati sa djecom, a mi smo primorani zatvarati se u kuće jer se ne može disati. Najbolje bi bilo kada bi je ugasili, kazao je.

Azer Maksumić deponiju je nazvao zlom koje je teško opisati u nekoliko rečenica. Inicijativa je, kaže, potekla s
ciljem se deponija sanira ili ugasi, a kako bi mještani mogli normalno živjeti.
– Ovo što se danas dešava nije normalno, rekao je Maksumić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh