BiH

Lana Prlić: “Izabrana sam u Parlament FBiH, ali prema CIK-u nisam glasala za sebe”

Potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić izabrana je na oktobarskim izborima u Parlament Federacije BIH iz izborne jedinice 9 sa 2.259 glasova birača.

Lana Prlić - Facebook

Brojni su prigovori na neregularnost izbora, što pokazuje i slučaj Lane Prlić, koja je, ako je vjerovati službenim podacima CIK-a dobila povjerenje 2.259 birača, ali ne i vlastito.

“Izabrana sam u Parlament FBiH, ali je zanimljivo da na biračkom mjestu na kojem moja mama i ja glasamo imam 0 glasova. Ispada da sama za sebe nisam glasala niti je mama glasala za svoju kćerku. Ovo je samo jedan od primjera brutalnih krađa volje naših građana i glasova”, kazala je za novinsku agenciju Patria Lana Prlić.

Ona napominje kako je u odnosu na prošle izbore ostvarila daleko bolji rezultat, ali rezultati CIK-a kažu da na njenom biračkom mjestu niko nije dao njoj glas.

“Kada sam bila kandidat 2014., na tom biračkom mjestu sam dobila osam glasova, u međuvremenu sam na ovim izborima dobila 450 posto više glasova nego 2014. ali ispada da u mom naselju niko za mene nije glasao pa čak ni ja sama za sebe nisam glasala”, ističe Prlić.

Prlić kaže da se nada da će CIK udovoljiti zahtjevu SDP-a za ponovnim prebrojavanjem glasova.

“Nadam se da će CIK udovoljiti našem zahtjevu za prebrojavanje glasova, jer ako se ovo desilo u centru Mostara kakva je tek situacija u ruralnim dijelovima naše domovine”, zaključuje Prlić.

Na stranici CIK-a se mogu vidjeti rezultati glasanja na svim biračkim mjestima u BiH, tako da se može vidjeti da Lana Prlić na BM 156A012 GRAD MOSTAR nije dobila nijedan glas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh