BiH

Zvizdić u Istanbulu razgovarao s britanskim ministrom Duncanom

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Istanbulu s ministrom za evropska pitanja Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske sir Alanom Duncanom.

No image - Haber.ba

Razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i o jačanju saradnje kroz podršku regionalnoj saradnji, stabilnosti i ekonomskim i socijalnim reformama.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na podršci Ujedinjenog Kraljevstva Bosni i Hercegovini i zemljama Zapadnog Balkana na putu ka euroatlantskim integracijama. Rekao je da razvoj odnosa između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva u narednom periodu treba da ima naglasak na jačanju ekonomske saradnje, prije svega kroz privlačenje investicija.

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo zahvalnost za britansko-njemačku inicijativu koja je dinamizirala proces EU integracija Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali ambasdor BiH u Republici Turskoj Bakir Sadović ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Turskoj Sir Dominick Chilcott, piše “Klix.ba“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh