BiH

CIK objavio dokument kao dokaz: Goran Opsenica se izjasnio kao Srbin

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluku o četvrtoj izmjeni Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora 2018. godine.

Goran Opsenica - Haber.ba

Odluka je uslijedila nakon ponovnih brojanja glasačkih listića obavljenih u Glavnom centru za brojanje. Odluka će do kraja dana javnosti biti dostupna na web stranici CIK BiH, www.izbori.ba.

U ime koalicije HDZ BIH,HSS,HKDU BIH,HSP-HNS,HSP DR AS BIH,HDU BIH,HSS SR kandidat iz izborne jedinice 9 za Predstavnički dom Parlamenta FBiH na Općim izborima 2018. godine bio je Goran Opsenica, piše “N1“.

Zadnjih dana u medijima je plasirana njegova izjava koja glasi:

Ja i večeras namjeravam zanoćiti kao Hrvat, a takav ću se, van svake sumnje, ujutro i probuditi. CIK je, bojim se, instruiran da pogriješi. Pravo je pitanje ko stoji iza svega toga“.

Podsjećamo da je odredbama člana 4.19 stav (4) Izbornog zakona BiH propisano da se uz prijedlog liste dostavlja izjašnjenje svakog od kandidata na listi o prihvatanju kandidature i ista mora biti ovjerena na način propisan zakonom ili kod nadležne općinske izborne komisije. Izjašnjenje o prihvatanju kandidature sadrži i nacionalno izjašnjenje.

Radi objektivnog informiranja javnosti ističemo da je Centralna izborna komisija BiH kandidaturu Goarana Opsenice ovjerila na osnovu njegove Izjave o prihvatanju kandidature na kojoj je on kao svoje nacionalno izjašnjenje naveo da je Srbin“, saopšteno je iz CIK-a.

Skeniranu izjavu Gorana Opsenice, uz zaštićene lične podatke, objavljujemo:

Goran Opsenica – CIK BiH


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh