BiH

CIK ispunjava ratne ciljeve Milošević – Tuđman

Nihad Čolpa, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i predsjednik Građanskog saveza povodom skandalozne odluke CIK-a:

Slobodan Milošević i Franjo Tuđman - Vijesti.ba

“Građanski savez će podnijeti krivične prijave protiv članova CIK-a zbog skandalozne odluke o dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH koja nije u skladu sa Ustavom FBiH i konačnom i obavezujućom odlukom Zavoda za statistiku FBiH. Nadalje, GS će podnijeti krivične prijave protiv Zdenka Milinovića i Velimira Jukića kao i njihovih zamjenika, jer nisu objavili rezultate popisa lica koja ne žive u BiH, te na taj način doprinijeli da popis iz 2013. nije referentan, kvalifikovan i adekvatan za izborni proces.

Smrtonosnom odlukom po Dejton CIK je nastavio ispunjavati ratne ciljeve Milosević – Tuđman i uveo apartheid na teritoriji FBiH. Rezultat ove odluke će biti da nećemo imati vlasti na nivou BiH sve dok Ustavni sud BiH ne donese odluku po apelacija koja će sigurno uslijediti, jer ne vjerujem da će se neko usuditi da formira vlast sa HDZ i SNSD nakon ovakve skandalozne odluke.

Mislim da je krajnje vrijeme da OHR prestane izražavati zabrinutost i tako srozavati svoj ugled, već da konkretno djeluje, u suprotnom OHR i međunarodna zajednica treba da javno priznaju da Dejton više ne važi”, navodi Čolpa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh