BiH

Bijeljina nije zaboravila 2014. godinu: 10.000 KM za pomoć Bihaću

Bijeljina će sa 10.000 KM pomoći Bihaću koji se već nekoliko mjeseci suočava sa migrantskom krizom, izjavio je bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić.

Sastanak Fazlić - Mičić - BHRT.ba

“Odlučili smo da dođemo u Bihać da bismo vidjeli kako da im pomognemo, imajući u vidu da migrantska kriza djelimično zahvata i Bijeljinu koja je tranzitna za migrante”, rekao je Mićić.

Kako je rekao, trebalo bi pomoći i građanima Bihaća i migrantima, jer ne treba zaboraviti da su i stanovnici BiH prije dvadesetak godina masovno napuštali svoja ognjišta i da im je tada neko pomagao, prenosi “BHRT“.

Mićić je u Bihaću prilikom razgovora sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem podsjetio da su Bihać i njegovi građani za vrijeme poplava 2014. godine u Semberiji uputili pomoć koju Bijeljina nije zaboravila.

Bijeljinski gradonačelnik je razgovarao i sa predstavnicima Crvenog krsta Republike Srpske o upućivanju pomoći Bihaću.

On je pozvao sve organe vlasti od Predsjedništva BiH, Vijeća ministara, preko entitetskih do kantonalnih vlada da pomognu Bihaću, ali i migrantima.

Fazlić je ocijenio da se najbolji odnosi uspostavljaju u teškim vremenima.

“U vrijeme poplava građani Bihaća su pomogli Bijeljini, a danas je Mićić pokazao da se dobra djela ne zaboravljaju. Razmijenili smo i iskustva o radu lokalnih uprava, a razgovarali smo i o migrantskoj krizi, imajući u vidu da je i Bijeljina na migrantskoj ruti”, rekao je Fazlić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh