BiH

BANJALUČANI U VELIKOM BROJU IZAŠLI DA PRUŽE PODRŠKU PORODICI DRAGIČEVIĆ: Otpor režimu još veći pošto je Davor optužen za nasilnu promjenu ustavnog uređenja RS-a

Davor Dragičević se povodom podnesenog izvještaja Tužilaštvu oglasio na Facebook grupi “Pravda za Davida” gdje je napisao da ni on ni grupa “Pravda za Davida” neće odustati i da će uskoro da se pridruži članovima grupe.

pravda za davida-Banja Luka-Slobodna Bosna

Građani Banjaluke i članovi grupe “Pravda za Davida” okupili su se i 296-ti dan zaredom da zapale svijeće za pokojnog Davida.

Nakon što je Policijska uprave Banjaluka podnijela izvještaj Tužilaštvu protiv Davora Dragičevića zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske, iz grupe “Pravda za Davida” poručuju da je taj izvještaj ozbiljan isto onoliko koliko izvještaj iz marta kad je Davidova smrt proglašena zadesnom, piše “Slobodna Bosna“.

Davor Dragičević se povodom podnesenog izvještaja Tužilaštvu oglasio na Facebook grupi “Pravda za Davida” gdje je napisao da ni on ni grupa “Pravda za Davida” neće odustati i da će uskoro da se pridruži članovima grupe.

– Davor je u tom tekstu naglasio da se radi sve da se skrene pažnja sa pitanja, Davor nas moli da zanemarimo to, prepustićemo slučaj Tužilaštvu jer taj izvještaj je tek otišao u Tužilaštvo. Nadamo se da će raditi po slovu zakona, potpuno odbaciti optužbe i donijeti odluku o nesprovođenju istrage, kaže Ozren Perduv, član grupe “Pravda za Davida”.

Ni večeras nije izostala velika podrška građana Banjaluke roditeljima ubijenog Davida, Davoru i Suzani.

“Svaki dan od prvog dana smo ovdje, zna se zbog čega smo ovdje. Palim svijeću svako veče za Davida”, “Mislim da svi trebamo biti ovdje. Stavimo se samo jednu sekundu u cipele ovih roditelja i onda ćemo znati gdje nam je mjesto”, “Ovo je jedina grupa koja se bori za opstanak Republike Srpske i za rad njenih institucija. Nažalost, koliko vidimo, režim ruši svoje institucije”, samo su neki od komentara građana.

Iz grupe “Pravda za Davida” su poručili da u ime ove grupe javno istupati mogu samo roditelji pokojnog Davida, Suzana Radanović i Davor Dragičević, advokati koje je grupa angažovala kao i članovi Dragan Dabić i Ozren Perduv.

Ističu da svi ostali koji javno pominju slučaj ubistva Davida Dragičevića to rade u svoje ime i ne zastupaju mišljenje “Pravde za Davida”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh