BiH

Udruženja žrtava i svjedoka genocida: I pored utvrđenih činjenica i presuda MKSJ nadležne institucije u BiH nisu podigle niti jednu optužnicu za masakr na Markalama i opsadu Sarajeva

U povodu 25. godina od maskra na pijaci Markale juče su se oglasili svi oni koji poštuju istinu, pijetet žrtve, presude međunarodnog suda za ratne zločine MKSJ.

udruzenje zrtava i svjedoka genocida-Google

05. februara 1994. godine počinjen je jedan od najtežih zločina protiv civilnog stanovništva u opkoljenom Sarajevu.
I pored utvrđenih činjenica, presuda MKSJ ( Stanislav Galić, Dragomir Milošević, RatkoMladić, Radovan Karadžić), nadležne institucije u BiH nisu podigle niti jednu optužnicu za masakr na Markalama i opsadu Sarajeva.

Sarajevo je preživjelo najdužu opsadu u istoriji čovječanstva, opsadu koja je ubijala sve što se kretalo u opkoljenom gradu.

Sarajevo danas živi pravosudnu opsadu koja traje, opsadu koja koja ima jedan cilj :

Presuditi Sarajevu preživljenu opsadu 1992- 1995 .

Pozivamo nadležne pravosudne institucije da formiraju poseban istražni tim za procesuiranje opsade Sarajeva.

Pozivamo međunarodnu zajednicu, koja se bavi reformom pravosuđa i državnom strategijom, da podrži formiranje istražnog tima za procesuiranje opsade Sarajeva, te na taj način, bar djelimično, spere svoju sramnu ulogu u opsadi Sarajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh