BiH

Raguž o okupljanju četnika: “Budale su zauzele medijski prostor”

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke, kazao je za “N1″ da su pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta okupljanjem u Višegradu ”postigli svoj cilj”.

Slaven Raguž - Facebook

Prema njegovom mišljenju, cilj je bio zauzimanje medijskog prostora.

”Danas je 21. vijek, a mi se bavimo partizanima, ustašama i četnicima. Zauzimanje medijskog prostora je vaš ono što su željele ove budale. Oni su svoj cilj postigli. Zauzeli su medijski prostor i govori se o tome, a ne govori o onim stvarima koje diktiraju sve ono što tišti život jednog čovjeka u Bosni i Hercegovini”, kazao je on za “N1“.

Naglasio je da se u Bosni i Hercegovini ”ne bavimo pravim problemima”.

”Bavimo se fašizmom i antifašizmom, a ne pravim problemima. Ne bih pravio nikakvu razliku između njih, turske vojske i u Sanskom Mostu i partizana u Mostaru. Mi smo žrtve totalitarizma kojeg se nikako ne možemo riješiti. Prepustimo historiju historičarima, prepustimo marginalne budale da ostanu to što jesu, dakle budale. Da se bavimo realnim problemima”, dodao je Raguž.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh