BiH

Ifet Feraget: “Na Davora se vrši pritisak kako se ne bi vratio u BiH”

Osnovni sud u Banjoj Luci obustavio je prekršajne postupke protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića, a po prijavama koje je protiv njega podnio MUP RS zbog skupova grupe ‘Pravda za Davida’, potvrdio je njegov advokat Ifet Feraget.

Ifet Feraget - Nap.ba

Pojasnio je da su postupci obustavljeni nakon što su predstavnici MUP-a RS obavijestili Sud da je Davor Dragičević ‘nestao’ i da se trenutno nalazi na nepoznatoj lokaciji.

Pravnički je nekorektno reći da je neko nestao, takav termin ne postoji niti u jednoj pravnoj enciklopediji u svijetu. Davor nije nestao, nego se sklonio od naslija same vlasti. Ali kako nije zatečen na svojoj prijavljenoj adresi, onda je predloženo da se postupak obustavi, ali on se može nastaviti ukoliko u međuvremenu ne dođe do zastare“, pojasnio je Feraget, prenosi “Radio Sarajevo“.

Dodao je da zastara može nastupiti za godinu ili dvije dana.

Dakle kad bi se Davor sutra pojavio u Banja Luci on bi mogao biti uhapšen i prekršajno procesuiran, ali za nas to nije relevantno. jer kad se da odgovor na pitanje na koje mi od početka tražimo odgovor onda sve pada u vodu“, istakao je Feraget.

Prema njegovim riječima, na ovaj način se vrši pritisak na Davora Dragičevića.

Vrši se dodatni pritisak kako se on ne bi vratio u Banja Luku. Svi mi znamo koliko su trajali protesti i da su bili mirni, dakle to su neka tumačenja zakona koja lukava i smišljena s ciljem da se izvrši pritisak na njega“, zaključio je Feraget, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh