BiH

Dragan Mektić reagovao na izjave Gordane Tadić: Bruka i sramota

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine oštro je reagovao na izjave Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva BiH. On je komentarisao savjete novinarima koje je danas uputila na pres- konferenciji, a dao je i svoj sud na njene izjave o aferi vrbovanja.

Ministar sigurnosti nije birao riječi:

“Glupost koji niko nije izvalio u posljednjih 50 godina. Pa neće novinar koji radi neku istraživačku priču, dođe do informacije, prvo ići u Tužilaštvo pa onda objavljivati tekst. Pa gdje je ona to vidjela. Pa to nije normalno. Morim da prestane sa brukom i sramotom. Ne sramoti samo u Bosni i Hercegovini nego ode sramota izvan Bosne i Hercegovine. Ko obavezuje novinara da prije nego što će objaviti tekst to ispriča Tužilaštvu? Gdje to ima. Zna li ona šta je demokratija, šta su slobodni mediji”, kazao je Mektić u uvodu.

Podsjećamo, Gordana Tadić je kazala danas da novinari trebaju prvo doći u Tužilaštvo ili u neku od policijskih agencija – da se sve informacije provjere. U suprotnom uznemiruju se građani BiH.

“Novinarskim tekstovima se uznemiravaju građani? Pa novinari istražuju i objavljuju istinu. Ona uznemirava time javnost. Ko je uznemiren? Ja eto, ne da tražim, nego molim Tužilaštvo da prestane brukati ovu državu. To je bruka i sramota. Pogotovo što će navodno ići u Sloveniju istraživati nešto i u Hrvatsku. Koja obavještajna služba će im dati podatke? Pa to je međunarodna bruka. Neka se predstanu brukati. Dovoljno se obrukala u ovom slučaju što su se petljali, a nisu trebali. Oni sa ovim slučajem nemaju ništa. Ovo je jedna zakonska aktivnost bila, prije svega Obavještajne agencije. Obavještajna agencija je radila u skaldu sa svim zakonima ove zemlje. To što su se upetljali – to je bio njen lični interes da spašava svoju familiju”, prenosi N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh