BiH

Sarajka kojoj je greška doktora skoro upropastila život: “Nakon brojnih operacija, napokon sam upoznala svog čarobnjaka”

“Najprije hvala svim dobrim i humanim ljudima koji su mi pomogli da uđem u jednu novu fazu života, da vratim osmijeh na lice i ponovo povjerujem u ljepotu života. Osjećam se dobro, snažno, emotivno i sretno”, ovim riječima za portal “Source.ba” započinje razgovor Sarajka Velida Šarak, koja je posljednje tri godine proživljavala pravu noćnu moru.

Velida Šarak - Source.ba

Sa zdravstvenim i estetskim problemom borila se više od dvije godine, imala brojne operacije, rezanja, nadanja, pa razočarenja i svaki put je mislila da je to posljednji rez. Uzimali su joj hrskavicu sa ušnih školjki, stavljali silikone koje mi je tijelo odbacivalo. Nakon operacije, koja je za nju donijela dugo očekivane rezultate, Velida je pristala otvoreno govoriti za “Source” portal o problemu koji joj je zadavao mnoštvo muka.

– Velida, možeš li nam reći kako si nakon svih operacija koje si imala, upoznala čovjeka koji ti je vratio osmijeh na lice?

Kada sam se gotovo pomirila sa činjenicom da nikada neću udahnuti punim plućima, otvorila su se jedna nova vrata, preko medija i prijatelja, tačnije dr. Rusmire Efendić sam saznala za dr. Acu Oroza, stručnjaka koji radi na svjetskim klinikama i koji je nakon pregleda i razgovora pristao na operaciju, ali koja je, obzirom da se radi van Sarajeva i koštala, nisam to mogla sebi priuštiti, te sam potražila pomoć od mojih sugrađana, prijatelja, svih ljudi koji su me razumjeli i uspjela sam, sredstva za moju operaciju su skupljena. U meni je bila bujica emocija za koju nemam riječi.

– U čemu si nalazila snagu u teškim trenucima, i kako si mogla znati da je upravo dr. Oroz čovjek koji će napokon stati u kraj tvojim problemima?

Snagu ni sama ne znam kako sam nalazila, po prirodi sam pozitivna osoba. Neustrašiva, temperamentna, ali i neko ko je mlad i željan života, života bez flastera i skrivanja. Kao što rekoh, prof.dr. Aleksandra Oroza sam upoznala preko dr. Rusmire Efendić, divne i humane osobe. Znate kada pri prvom susretu osjetite snagu, razvijete prijateljski odnos i steknete takvo povjerenje i sigurnost, da bi pristali i na promjenu glave, a ne rekonstrukcije nosa, e takav je moj susret sa prof.dr. Orozom bio. To je jedna veličina, stručnjak, hirurg svjetskih razmjera, plastičar duše i esteta koji briše ne samo vidljive, nego i najtamnije emotivne ožiljke.

Velida Šarak i doktor Aleksandar Oroz – Source.ba

– Šta ti je najteže padalo tokom skoro tri godine?

Najteže mi je padalo to što me otežano disanje uvijek podsjećalo na traume, na nedostatak nosa, na flaster pod kojim sam se krila, na novi nož i rez i strah od razvijanja emotivnih odnosa i odbacivanja. Kako sam i obećala sada imam novi život, ovo je moje novo rođenje, avantura u kojoj mogu sve što poželim i u kojoj ću se potruditi da pomognem kada god budem u prilici, kao što su moji heroji, obični ljudi, ali i prof.dr. Aleksandar Oroz pomogli meni.

– Da li imaš poruku za ostale ljude koji na prvi pogled imaju nerješiv problem u životu?

Svima savjetujem da pogledaju problem iz drugih uglova, odmaknu se od njega, cijene one prave vrijednosti života i da ne prave problem od nečega što to nije. Samo zdravstveni problem je problem, sve ostalo se može riješiti, prevazići. Savjetujem im traženje dobra u svemu, traženje pozitivnih izvora i odbacivanje negativnih misli. A onima koji imaju ovakav ili sličan problem kao što sam imala ja, samo mogu dati kontakt prof. dr. Aleksandra, za mene već Ace Oroza, čarobnjaka koji vraća čaroliju. Hvala Vam svima na pomoći, na podršci i vraćanju osmijeha na moje lice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh