BiH

Vučić, Thaçi, Zaev, Rama i Đukanović uskoro dolaze u Sarajevo

U okviru predstojećeg Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će se 7., 8. i 9. maja ove godine održati u Sarajevu će posjetiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih funkcionera (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnika organizacija civilnog društva.

Aleksanadr Vučić u BiH - NAP.ba

Priliku koju svim zemljama regije donosi ovaj veliki događaj, prepoznali su i čelnici šest zemalja zapadnog Balkana, pa će tako, ovim povodom, glavni grad BiH posjetiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Kosova Hashim Thaçi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.  Čelnici zemalja zapadnog Balkana će se okupiti u sklopu programa konferencije te raspravljati o brojnim temama ekonomske i političke prirode, ključnim za cijelu regiju.

U fokusu programa konferencije naći će se tema od velikog značaja za sve – ”Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta”, u okviru koje će pokriti širok spektar pitanja i tema, koji se odnose na sve zemlje regije. Jedna od najvažnijih sigurno je i prezentacija mogućnosti za ulaganja na području cijelog zapadnog Balkana.

Bosna i Hercegovina će, u okviru Sesije o potencijalima za investiranje u BiH, imati posebnu priliku za promociju svih strateških industrijskih grana zemlje.

Svi ovi događaji će okupiti istaknute govornike, koji će u BiH stići iz cijelog svijeta, a svi zainteresovani više detalja o samom Godišnjem sastanku mogu pronaći na OVOM linku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh