BiH

Reakcija na osude građana – Otvoreno pismo policajca: Najviše su boljeli vaši komentari!

Na email tuzlanskog portala Sodalive.ba stiglo je pismo policajca iz Tuzle koji je reagovao na osude građana zbog čuvanja Vlade TK. Pismo vam prenosimo u cjelosti.

No image - Haber.ba


Policija (Foto: Source)

“Kako da počnem sa komentarom, a da ne citiram Danisa Tanovića – ‘mišljenje i guzicu ima svako’.

05.02.2014. godine je bila godišnjica ubistva Denisa Mrnjavca koji je ubijen u tramvaju od strane više lica među kojima su bili većinom maloljetnici. U istom onom tramvaju u kojem su sjedili građani i nijemo sve posmatrali (da je kojim slučajem bio bar jedan policajac u tom tramvaju svojim životom bi zaštitio Denisa).

Datume neću pisati za sva silovanja, pljačke, nanošenje povreda vašoj djeci, od strane, kako ste ih tada nazivali monstruma ili kako već ne. Kada su takvi monstrumi juče napali policajce sa kamenicama, daskama, ciglama, suzavcem, zapaljivim flašama onda ste ih nazvali nevinom djecom, mirnim demonstrantima. Policajci uopšte nisu u poziciji da odlučuju o demonstracijama, protestima, to su prava građana i policija je dužna u tome ih štititi.

Upravo zbog toga, što su među demonstrantima bili nedužni radnici, bez plata i uplaćenog staža, omladina sa biroa…, policija nije odgovorila na prijetnje po život sredstvima koja su im u tom slučaju dozvoljena, (proguglajte i pogledajte kako reaguje policija u zemljama zapadne Evrope) podnijeli smo i to za svoje građane i nije toliko boljelo koliko vaši komentari: “Konačno proljece”, “Neka ste ih”, “Djeco policajaca vi ste sledeći”, “Pripremite molotove za sutra goriti će k’o svijeće” ili izvještavanje novinara, TV prilozi, izjave pojedinih predstavnika stranaka koji iz ovog svega žele profitirati za predstojeće izbore.

Da bi “mišljenje” imalo svoju težinu, trebalo bi biti zasnovano na više činjenica i podataka.

Brzo reagujete kada su u pitanju psi, stavljate se u zaštitu životinja kao veliki humanitarci, a kada neko baca predmete na policiju koji predstavljaju prijetnju po njihov život vi ih podržavate, pa to su isti oni policajci koji rizikuju život da bi vas zaštitili, to su isti oni policajci koje pozivate kada vas suprug tuče, to su isti oni policajci koje pozivate kada vas roditelji tuku, kada vam stan obijaju, kada prijete vašoj djeci, to su isti oni policajci koji se odazivaju na vaše pozive kada trebaju sredstva za liječenje vaše djece …

Ne mogu, a da ne spomenem građane koji su juče svojim tijelima pokušali zaštiti policiju, to su oni koji su i došli zbog demonstracija, nezadovoljni radnici, oni koji su bez plata, posla, demobilisani borci …

I sinoć je policija štitila građane Tuzle, naravno ne od demonstranata već od lica koja su htjela iskoristiti priliku za krađu, otimačinu i provale. Upravo zahvaljujući policiji mogli ste sinoć sjediti u svojim toplim domovima, dočekati djecu iz škole, sa fakulteta, izlaska i pisati komentare “Konačno proljeće”, “Sutra u većem broju”, “Pobij stoku”, ” Neka gore kao svijeće”, a mi ćemo i dalje vas čuvati od silovatelja, ubica, pljačkaša, razbojnika, nasilnika…, čuvati vašu vladu koju ste izabrali i svaku slijedeću koju izaberete”, stoji u pismu.

(Sodalive.ba)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh