BiH

HEROJI SA DRINE: Komšić položio cvijeće na spomen-obilježje braniocima Goražda

Goražde je danas domaćin 21. susreta dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH “Zlatni ljiljan i zlatna policijska značka”

Zeljko Komsic-Patria

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić položio je cvijeće na spomen-obilježje braniocima Goražda u sklopu 21. susreta dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka Goražde 2019, piše “Patria“.

Goražde je danas domaćin 21. susreta dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH “Zlatni ljiljan i zlatna policijska značka”.

U gradu na Drini okupilo se više od 600 dobitnika najvećih ratnih priznanja u FBiH, među njima i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

U popodnevnim satima oni su položili cvijeće na Centralnom spomen obilježju „Goražde grad heroj, svojim braniocima“, potom su prošetali ulicama grada da bi cvijeće položili i uz Spomen obilježje ubijenoj djeci Goražda u periodu 1992. – 1995. godina.

U velikoj sali Centra za kulturu Goražde u 18 sati počela je akademija na kojoj će, kako se očekuje, govoriti i visoki zvaničnici zakonodavne i izvršne vlasti FBiH, BPK i Grada Goražde.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh