BiH

Danijela Ratešić Došen: “Ispali smo zločinci samo zato što smo tražili da institucije rade po zakonu”

Tragično je sve što je urađeno u slučaju ubistva Davida Dragičevića, a jednako je tragično i sve ono što nije urađeno, izjavila je Danijela Ratešić Došen.

Danijela Ratešić Došen - Srpskainfo.com

Sakrivanje stvarnih dokaza, podmetanje lažnih, svjedoci koji ‘čuju’, a ne vide, a koji su validiniji od onih što su i čuli i vidjeli i, na kraju, prema tom djetetu nije učinjen jedan, već puno više zločina – rekla je u intevjuu portalu “Istinito” žena koja je zajedno sa Davorom Dragičevićem bila u vrhu grupe ‘Pravda za Davida’.

Prema njenim riječima, posljednji u nizu tih zločina je svakako hapšenje i progon Davidovih roditelja koji su samo tražili istinu o smrti svog djeteta.

Na kraju mi smo ispali zločinci koji smo tražili da institucije rade po slovu zakona, a ne oni koji te institucije koriste u privatne svrhe i doslovno uništavaju RS u koju se kunu – poručila je ona.

Tvrdi da postoje dokazi i o neosnovanom i nelegitimnom praćenju i prisluškivanju ljudi.

Posebna priča su pojedine osobe koje su ciljano bile upletene u cijelu tu situaciju sa ciljem degradacije nas kao ljudi, građana, a koje su o nama pisale najgnusnije laži koje normalan čovjek u svojoj glavi ne može ni zamisliti. Na sve to nikada nisam davala komentare, niti sam se uplitala u rasprave, ali sam zato sve dokumentovala i za te ljude ću takođe pravnim putem tražiti sankcionisanje. Istina o nama, o svemu što se dešavalo ugledat će svjetlo dana, možda ne tako brzo kako bismo mi to željeli, ali kako naš narod kaže, strpljen – spasen – istakla je ona.

Osvrćući se na borbu, koju je zajedno sa porodicom Davida Dragičevića vodila, kaže da je najveće postignuće za nju to što su institucije natjerali da priznaju da je počinjeno ubistvo Davida Dragičevića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh