BiH

Marina Pendeš na konferenciji parlamentarki u Skoplju 26. i 27. juna

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš učestvovat će na regionalnoj konferenciji parlamentarki o rodno osjetljivim parlamentima 26. i 27. juna u Skoplju, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Marina Pendeš - Avaz.ba

Uz podršku Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE), taj skup će biti održan u Sobranju Republike Sjeverne Makedonije. Bit će riječi o međunarodnim standardima i dobrim praksama rodno osjetljivih parlamenata, piše “Fena”.

Parlamentarke iz regiona razmijenit će iskustva o zakonodavstvu i javnom finansiranju koje se odnosi na ravnopravnost spolova, a bit će im prezentirano i istraživanje OSCE-a o rodnom nasilju u regionu jugoistočne Evrope.

Na dvodnevnoj konferenciji će biti riječi i o mogućnostima unapređenja regionalne parlamentarne suradnje, posebno u oblasti rodne ravnopravnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh