BiH

“Lakše sa majicom Zvezde proći Splitom nego Banjalukom sa Davidovim likom”

Više od hiljadu građana okupilo se večeras u banjalučkom parku Mladen Stojanović na protestnom skupu “Sa tobom nas je više”, koji je organizovalo troje mladih opozicionih poslanika u Narodnoj skupštini RS, zbog, kako je navedeno, “policijske torture nad građanima Banjaluke”. Poslanici su zatražili od vlasti da do ponedjeljka dozvole građanima slobodno okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci, koje je zabranjeno 30. decembra prošle godine, nakon posljednjeg skupa „Pravda za Davida“.

Zatraženo je da se odmah „zaustavi tortuta i represija nad građanima Banjaluke“, a od gradonačelnika Igora Radojičića je zatraženo da se izjasni o toj torturi, piše N1.

Poslanik u Klubu SDS-a u entitetskom parlamentu Nebojša Vukanović je kazao da ima mnogo simbolike sa sutrašnjim srpskim praznikom Vidovdanom.

“Slobodan Milošević se uzdigao i pao na Vidovdan, a mislio je da je nedodirljiv. Ničija nije do zore sjala”, kazao je Vukanović, dodavši kako je „noć najtamnija pred zoru“.

Naveo je i kako je danas lakše obući majicu „Crvene zvezde“ i proći kroz Split, nego obući majicu sa likom ubijenog Davida Dragičevića i proći kroz Banjaluku.

Vukanović je za stanje u Republici Srpskoj kritikovao i Evropsku uniju, koja je, kakao je rekao, dozvolila teror i sijanje straha među građanima Banjaluke. On je kritikovao i crkvu, navodeći da ona treba da bude uz narod, a ne uz vlast, a od ministra policije RS-a Dragana Lukača zatražio je da podnese ostavku.

Protestnom skupu prisustvovali su i opozicioni lideri Vukota Govedarica, Branislav Borenović, Mladen Ivanić, kao i veći broj opozicionih poslanika u parlamentu RS.

Protestni skup završen je mirnom šetnjom u parku, pošto policija nije dozvolila da se ide prema zgradi Vlade RS.

Skup su pratile jake policijske snage, ali se nije desio nijedan incident.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh