BiH

RADONČIĆU SUD ODREDIO NAKNADU TROŠKOVA OD 24.025.95 KM

Sud Bosne i Hercegovine, na zahtjev advokata Asima Crnalića, donio je Rješenje o naknadi troškova krivičnog postupka oslobođenom od optužbe Radončić Fahrudinu, odnosno da mu se iz budžeta BiH ima isplatiti 24.025,95 KM.

Fahrudin Radončić - Screenshot/YouTube

Nakon ovoga, očekivano je da Radončić, kao i gospoda Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju i troškove za ležanje u pritvoru i nanijete duševne boli. Međutim, ovo je mala satisfakcija za harangu, atmosferu linča i političko orgijanje kroz koje se godinama nepotrebno prolazilo.

SBB stoga smatra da je ovoj zemlji potreban zakon po kojem će finansijske posljedice zbog političkih motiviranih optužnica koje padaju na sudovima iz svog džepa plaćati korumpirani i nesavjesni tužioci, a ne građani, odnosno budžet BiH.

Rješenje o isplati naknade troškova krivičnog postupka

Ako se ima u vidu da je gospođa Šahman već dobila naknadu od 26.500 KM, gospodin Dautbašić od 30.854 KM,Radončić 24.025,95 KM, a sličan iznos dobit će i gospodin Zijad Hadžijahić, te kada se dodaju buduće posebne pojedinačne odštete zbog boravka u pritvoru i trogodišnjeg suđenja, jasno je da se radi o šteti od više stotina hiljada KM koja je nastala kao posljedica zloupotrebe pravne države i položaja. SBB još jednom potencira važnost vladavine prava i onemogućavanje povratka na stanje kada su se optužnice pisale u porodičnim i stranačkim prostorijama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh