BiH

“Pravda za Davida i svu djecu BiH” organizuje konferenciju u Beču

“Građanski aktivizam u službi promovisanja značaja i uspostavljanja stvarne vladavine prava u BiH” tema je prve međunarodne konferencije koju organizuje Udruženje ‘Pravda za Davida i svu djecu BiH’. Skup je najavljen za 12. septembar u Beču.

Pravda za Davida - Depo.ba

Cilj tog događaja je insistiranje na krivičnoj odgovornosti svih onih koju su činjenjem, ali i nečinjenjem doveli do opstrukcije istrage u slučaju ubistva Davida Dragičevića“, naveli su iz Udruženja ‘Pravda za Davida i svu djecu BiH’.

Učesnici konferencije će imati priliku da se upoznaju sa hronologijom slučaja ‘Dragičević’ s fokusom na spornoj pres-konferenciji, informacijama o Anketnom odboru, aktivnostima policije i Tužilaštva, načinima na koji su vođeni protesti u Banjoj Luci, te, između ostalog, načinu na koji su institucije reagovale.

Udruženje ‘Pravda za Davida i svu djecu BiH’ djeluje u Beču, a neki od njegovih ciljeva su, kako je navedeno, stvaranje institucionalnog ambijenta za pravosnažno razrješenje ubistva Davida Dragičevića i svih nerazjašnjenih zločina u BiH, promovisanje vladavine prava i zalaganje za usklađivanje zakona BiH sa legislativnom Evropske unije, promovisanje građanskog aktivizma….

Tu, kako se dodaje, humanitaranu organizaciju “Ferechtigkeit für David und alle Kinder von Bosnien und Herzegowina” iz Beča osnovali su roditelji ubijenog Davida Dragičevića.

Između ostalog, naš cilj je stvaranje institucionalnog ambijenta za pravosnažno razriješenje ubistva Davida Dragičevića, Dženana Memića, kao i svih nerazjašnjenih ubistava i drugih zločina u BiH“, naveli su u saopštenju, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh