BiH

“Srbija se ima razloga naoružavati samo zbog BiH, jer ne žele granicu na Drini”

Predsjednik Svjetskog Bošnjačkog kongresa i bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić smatra da se Srbija nema razloga naoružavati ni zbog koje druge zemlje u regionu, izuzev Bosne i Hercegovine.

Mustafa Cerić - Satiranje.com

“Srbija nema razloga da se naoružava zbog Kosova, jer tamo nema više šta vojno da traži, kao ni u Hrvatskoj i Makedoniji, pa zasad ni u Crnoj Gori…”, rekao je Cerić, ističući kako se Srbija ima razlog naoružavati samo zbog Bosne, jer želje Milorada Dodika da na Drini ne bude granica moguće je ostvariti samo na način da Srbija vojno djeluje prema Bosni i Hercegovini.

Cerić procjenjuje da je eventualne nove sukobe u regionu moguće spriječiti samo ako i Bosna i Hercegovina vojno ojača, do te mjere da unaprijed odbije potencijalne napadače na BiH, prenosi “NAP”.

“Bosni je, zaista, potreban vojni deterrent, odbijač, koji bi u korijenu odbijao napade i tako služio ne samo bosanskom miru i stabilnosti, već i miru i stabilnosti cijelog balkanskog regiona i Europe”, napisao je Cerić između ostalog u autorskom tekstu “Historija je repeticija, nije učiteljica”!

Dodao je da ako se Srbija bezrazložno naoružava da bi zaslužila “vojno neutralni status”, onda Bosna također ima razlog da se naoružava.

Cerić u tekstu kritikuje bosanske političare jer su ruskog ambasadora u BiH prepustili Miloradu Dodiku, dok istovremeno podržava saradnju BiH sa NATO savezom i SAD-om.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh