BiH

Vijećnica i Stari Most u “zlatnoj boji” za podršku djeci oboljeloj od raka

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku. Nizom aktivnosti nastoje doprinijeti da se glas djece, oboljele od raka i njihovih porodica, što dalje čuje.

Stari most - Blogspot

Početak kampanje podizanja svijesti u Sarajevu obilježit će pod sloganom “Život poslije raka… Borba se nastavlja!”, performansom sa djecom i mladima koji su liječeni. Nastavit će interaktivnom radionicom, u kojoj će moći sudjelovati i građani zajedno sa djecom i mladima koji su u liječeni od raka i njihovim roditeljima. Dijelit će i letke, vezane uz tu kampanju, piše Fena.

“Za nastavak kampanje pripremili smo mnogo aktivnosti i materijala pomoću kojih ćemo bh. građanima ukazati na važnost pružanja podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama. Neki od najznačajnijih su video spot sa djecom, u produkciji Udruženja i suradnika, video materijali sa MladiCama i drugi materijali za društvene mreže sa snažnim porukama”, navode iz Udruženja.

Posebno su, kako navode, ponosni što će 1. septembra u večernjim satima, Vijećnica u Sarajevu i Stari Most u Mostaru (važni historijski objekti) biti u zlatnoj boji, u znak podrške djeci oboljeloj od raka.

Po planu aktivnosti, otvaranje kampanje planirano je za 1. septembar, na Trgu djece Sarajeva. Tokom septembra, u nekoliko mjesta širom BiH, bit će upriličene interaktivne radionica i projekcija filma “Velika bijela kuća”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh