BiH

SAOBRAĆAJNI “ČEPOVI” NA OLIMPIJSKOJ BJELAŠNICI POSTAJU PROŠLOST

Gužve na Bjelašnici, ponajviše na Babinom Dolu, koje su ranije ostajale u lošem sjećanju posjetiteljima ove olimpijske planine, od ove zimske sezone trebale bi biti stvar prošlosti.

Donja Grkarica - PR/Haber.ba

Naime, izgradnjom spojnog puta Hotel Maršal – Donja Grkarica stvoreni su uvjeti da se saobraćaj na Bjelašnici odvija jednosmjerno od Gornje Grkarice, Babina Dola do Donje Grkarice.

Ukupna dužina spojnog puta je oko 2200 metara.

Na ovaj način će se izbjeći gužve u samom centru olimijske planine, pogotovo u dane vikenda i praznika.

Imajući u vidu da su u toku i radovi na izgradnji podzemne garaže koja će imati kapacitet 100 mjesta, treba očekivati značajno bolje uvjete tokom ove ski sezone na Bjelašnici.

Inače, spomenuta saobraćajnica povezuje dva regionalna puta, i to Gornja Grkarica- Pendičići i Gornja Grkarica – Šabići – Sinanovići – Argud.

Teretni saobraćaj će se, također, usmjeravati pravcem Hotel -Maršal –Donja Grkarica- Gornja Grkarica i obratno, što će dodatno olakšati saobraćanje.

Izvođač radova na ovom putu je MGBH d.o.o Sarajevo, a nadzor provodi Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Ukupna ulaganja u ove svrhe tokom 2019. iznose oko 910.000,00 KM.

Inače, na području Trnova u ovoj godini radi se na više od deset projekata ukupne vrijednosti tri miliona KM.

Iz Općine Trnovo su potvrdili da privode kraju aktivnosti koje su planirali za ovu godinu, te da će u dobroj saradnji s višim nivoima vlasti uspjeti napraviti ono što nismo imali u prethodnim godinama kada je u pitanju priprema za zimsku sezonu.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta prilikom nedavne posjete izjavio je da je napravljeno dosta, ali će biti napravljeno još do kraja ove građevinske sezone kada je u pitanju općina Trnovo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh