BiH

Od Lane se oprostili u njenoj srednjoj školi: “U našim srcima ostavila je traga”

Kolektiv Srednje građevinske škole u Mostaru statusom na Facebooku se oprostio od nekadašnje učenice Lane Bijedić, koja je juče ubijena.

Lana Bijedić - Facebook

– Juče nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresovanu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom ličnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog nasljeđa – stoji u postu.

Danas su u školi bili skraćeni časovi.

– Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktorkom odali počast našoj Lani – saopšeno je iz kolektiva koji je, u ime svih učenika i zaposlenih, uputio saučešće porodici preminule.

Jučer nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu,…

Gepostet von Srednja građevinska škola Mostar am Montag, 7. Oktober 2019

Njeno tijelo je sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, a iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona je potvrđeno da je ona ubijena.

Ovih dana se Lana Bijedić, kćerka dekana mostarskog Fakulteta informacionih tehnologija, pripremala za odlazak na studije u Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh