BiH

Nermin Nikšić: “Peter Handke neupitno i sramno promicao zlodjela”

Predsjednik Socijaldemokratske partije Nermin Nikšić, između ostalog, poručio je da se ne može zanemariti društveni angažman i odsustvo moralno-etičke osnove kod Petera Handkea kojem je dodijeljena Nobelova nagrada za književnost.

Nermin Nikšić - Slobodna Bosna

Nobelova nagrada za književnost za priznanje koje daje pečat ukupnoj djelatnosti i ličnosti jednog književnog autora. Neovisno o estetkom aspektu ili književnoj vrijednosti Handkeovih djela, njegov društveni angažman, potpuno odusustvo moralno-etičke osnove u njegovom promicanju i štićenju najgorih zlodjela su neupitni i sramni“, rekao je Nikšić.

Prema njegovim riječima, oni koji dodjeljuju Nobelovu nagradu za književnost takvoj ličnosti trebaju voditi računa o širim društvenim implikacijama i dalekosežnim negativnim posljedicama svojih postupaka, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh