BiH

Skandal u porodilištu u Banjoj Luci: Doktor mi je tokom poroda psovao majku i trgao ruku

Banjalučanka Viktorija Stupar (19) tvrdi da ju je dr Vladimir Perendija, usred poroda, psovao i vrijeđao, zatvarao joj usta i trgao ruke, dok dr Perendija tvrdi da to nije tačno i da je njega, na pravdi boga, napala porodiljina majka.

No image - Haber.ba

Sve se desilo u petak popodne, kada je Viktorija rađala svoje drugo dijete, a dr Perendija bio dežurni. Danas, nakon četiri dana, od aktera ove priče mirno spava jedino Viktorijin sin, mali Kristijan, zdravo i napredno novorođenče. Mlada majka tvrdi da, čim sklopi oči, sanja surovog doktora i budi se vrišteći. Doktor kaže da mu se smučio i život i profesija i da će tužiti Viktorijinu majku i tetku.

Dočekale su me pred rađaonom i najstrašnije izvrijeđale. To mi je najgroznije iskustvo u višedecenijskoj ljekarskoj karijeri. Ali, mi smo nezaštićeni. Danas-sutra neko može usred bolnice pucati na nas – kaže dr Perendija, prenosi “Srpska“.

Priča mlade majke i njene porodice je sasvim drugačija.

Doktor je galamio, psovao mi majku, govorio da sam retardirana, da su svi moji govna i đubrad i da će nas tužiti. Dok sam se ja porađala, on je od mene tražio prezime moje majke, da bi imao podatke za tužbu – priča Viktorija.
Skandal je izbio zbog epiduralne anestezije. Viktorija kaže da se prvi put porodila uz epidural, pa je tako namjeravala i ovog puta. Sve je, tvrdi, unaprijed dogovorila i zakazala dolazak anesteziologa, ali je anesteziolog, koji je već bio tu, vraćen iz sale.

Doktor odgovara da to nije istina.

Niko mi epdiral nije ni spomenuo. Da jeste, naravno da bih dozvolio; meni ni u džep, ni iz džepa – kaže doktor.
Porodilja tvrdi da joj je ljekar dao injekciju ‘lidola’, od koje je zaspala. Probudila se naglo i osjetila da beba izlazi, a uz nju, tvrdi, nije bilo nikog – nijednog doktora ni babice.

Uplašila sam se i počela da vičem. Doktor je došao, svojim mi je rukama zatvarao usta, govorio da ne vrištim kao da me neko kolje. Nije mi dao da se za šipke držim kako ja hoću, jer je to, navodno, pogrešno. Toliko mi je vukao ruke da sam mislila da će ih iščupati iz ramena – opisuje Viktorija.

Dr Perendija kaže da nikad ne bi učinio tako nešto i da je mladoj majci samo rekao da zatvori usta i da se pravilno drži za šipke, kako bi joj porod bio lakši.

Porod je išao glatko. Sve je bilo gotovo za četiri sata i sve se završilo na najljepši način, bar u rađaoni. Problem je nastao ispred sale – tvrdi dr Perendija.

I porodilja kaže da je je horor počeo nakon što je doktor izašao da se vidi s njenom rodbinom. I to je jedini dio priče u kojem se slažu. Porodilja navodi da je pozvala mobilnim telefonom svoju majku i požalila joj se da nije dobila epidural, iako je tako dogovoreno, da se boji i da trpi bolove.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh