BiH

Nastavlja se suđenje majci Davida Dragičevića, banjalučki policajac neće biti izuzet

Suđenje majci ubijenog Davida Suzani Radanović bit će nastavljeno 12. decembra u banjalučkom sudu nakon što je posljednje ročište odgođeno jer je advokat zatražio izuzeće predstavnika Policijske uprave Banja Luka, koja je i podnijela prijavu protiv Radanović.

Suzana Radanović - N1

Advokat Milan Malešević kazao je tada kako predstavnik ovlaštenog organa, policajac Miloš J. istog dana učestvovao i u incidentnoj situaciji kada ga je napala grupa građana s banjalučkog Trga. Tada mu je pocijepana uniforma, a on se držao i za oružje, zbog čega se čeka odvojen postupak.

“Koliko je ta situacija bila napeta, govori da se on tada pridržavao za oružje. To budi sumnju u njegovu nepristrasnost”, rekao je Malešević u obrazloženju za izuzeće pripadnika policije.

Komandir Policijske uprave Banja Luka odgovorio je sudu kako neće izuzeti policijskog službenika Miloša J. jer ne postoje okolnosti koje izazivaju razumnu sumnju u njegovu nepristrasnost.

Istakao je kako navodi advokata nisu tačni i da navedeni policajac nije učestvovao u incidentu s građanima, već je obavljao službenu dužnost kada ga je napalo više osoba u parku “Petar Kočić” o čemu su podnijeli izvještaj.

Naveo je kako je Miloš J. 25. decembra prošle godine oko 9:30 sati bio u svom stanu u Banjoj Luci kada je dobio poziv zamjenika komandira za njegovo vanredno angažovanje. Na posao u službene prostorije PS Banja Luka-Centar je došao oko 9:50 sati, javio se dežurnom šefu smjene i nakon toga otišao na Trg Krajine.

“Okrivljena Suzana Radanović je dana 25.12.2018. godine poslije 9:45 sati dovedena u službene prostorije PS Banja Luka-Centar gdje je ostala do oko 10:15 sati nakon čega je ista patrola odvezla službenim vozilom u ulicu Franca Šuberta broj 50A, u njenu i Davora Dragičevića kuću gdje je trebao biti izvršen pretres navedene kuće. Iz navedenog se zaključuje da policijski službenik Miloš J. nije bio na Trgu Krajine u Banjoj Luci u vrijeme kada je okrivljena Radanović činila prekršaj koji joj se stavlja na teret kao i da okrivljena Radanović nije bila n Trgu Krajine ni na prostoru parka ‘Petar Kočić’ dok je policijski službenik Miloš J. vršio službenu dužnost i fizički nadnut te ne postoje oklnosti koje izazivaju razmnu sumnju u njegovu nepristrasnost”, napisao je komandir Vladan Šikuljak.

Podsjetimo, majka ubijenog 21-godišnjeg Banjalučanina tereti se za krivična djela sprečavanja rada službenika i nepostupanja po naredbi. Suzana je uhapšena jer je 25. decembra 2018. godine s ostalim građanima Banje Luke protestovala na Trgu Krajine tražeći odgovor na pitanje ko je ubio njenog sina. Stajala je mirno s Davidovom fotografijom i plakala. Isti dan uhapšen je i Davidov otac Davor, poslanici NSRS-a i nekoliko građana, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh