BiH

Bliže se izbori: Dragan Čović obilježio početak radova na dionici autoceste Počitelj – Zvirovići

Početak radova na dionici autoceste Počitelj – Zvirovići LOT 1 obilježen je svečanom ceremonijom održanoj u petak ujutro u Dretelju kod Čapljine.

Svečano obilježen početak radova na dionici autoceste Zvirovići - Počitelj - Bljesak.info

Dionica Počitelj-Zvirovići LOT 1, u ukupnoj dužini od 10,1 kilometra, od izuzetne je važnosti za Hercegovinu, jer će njezinom izgradnjom biti izravno autocestom povezan ovaj dio Hercegovine s Međugorjem i Evropskom unijom.

LOT 1 obuhvaća trasu autoceste od početne stacionaže do mosta Počitelj i od mosta Počitelj do petlje Zvirovići. Veliki most Počitelj nije sastavni dio ovog LOT-a. Izvođač radova je kineska korporacija.

Izgradnja poddionice Počitelj – Zvirovići finansira se iz sredstava osiguranih u okviru ugovora o zajmu sklopljenog sa Evropskom investicijskom bankom.

Svečano obilježen početak radova na dionici autoceste Zvirovići – Počitelj – Bljesak.info

Na samoj ceremoniji o izgradnji ovog dijela dionice govorili su Tang Hao, voditelj kompanije izvođača radova, Denis Lasić, federalni ministar prometa i komunikacija, Ji Ping, kineski ambasador u BiH, Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Iako su brojni novinari čekali izjave, koje su im obećane, skoro sat vremena, na kraju im je poručeno da izjava neće biti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh