BiH

Prvi faraon u BiH, penzioner koji je uplatio 100 godina zagrobnog “života”

Nakon piramida u Visokom, logično je bilo da se u BiH pojavi i prvi faraon. On je penzioner iz Banjaluke, koji je svoj radni vijek proveo, logično, u inostranstvu.

faraon- ilustracija

Banjalučki penzioner je, za razliku od svojih prethodnika, otišao korak dalje u zagrobnom životu, pa je s pravom ponio titulu prvog, zvaničnog faraona u BiH.

Poznata je činjenica da mnogi penzioneri uoči odlaska na “onaj svijet” uplate grobno mjesto kako bi rasteretili svoju porodicu. Međutim, kao što rekosmo, penzioner iz Banjaluke otišao je korak dalje. Tačnije 100 godina unaprijed.

– Imali smo nesvakidašnji zahtjev od strane penzionera iz Banjaluke. Pored toga što je tražio da mu napravimo grobnicu za njegovog života, što je postalo normalna pojava, ovaj čovjek je od nas zahtijevao da uplati održavanje grobnice narednih 100 godina od trenutka svoje smrti – ispričao je odlično obaviješteni izvor “Srpskainfo“.

Naravno, zahtjev banjalučkog penzionera je ispunjen u potpunosti, a uplate će se voditi kao avansno plaćanje.

Na ovaj način prvi faraon u BiH ne samo da je olakšao posao svojim najbližima oko sahrane, već i generacijama poslije, kojima će jedina “obaveza” biti da dolaze na groblje bez bilo kakvih obaveza oko plaćanja godišnjih naknada.

Možete da nas pratite i na Facebook


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh