BiH

Komšić u Pentagonu: “BiH nema drugog alternativnog puta osim puta ka NATO-u”

Bosna i Hercegovina nema drugog alternativnog puta osim puta ka NATO-u, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić tokom susreta s izaslanstvom Ministarstva odbrane u Pentagonu koju je predvodio zamjenik podsekretara odbrane za politiku James Anderson.

Željko Komšić u Pentagonu, SAD - Fena.ba

Sagovornici su razgovarali o najnovijim političkim događanjima i o pitanjima značajnim za sigurnost u Bosni i Hercegovini i regiji, zaključivši da je nedavno usvojeni Program reformi značajan iskorak BiH u jačanju i poboljšanju suradnje s NATO-om.

Anderson je istaknuo da BiH može računati na podršku SAD-a u provođenju reformi nakon predaje Programa reformi u sjedište Sjevernoatlantskog saveza (NATO) u Bruxellesu, što bi se trebalo dogoditi u decembru, prenosi “Fena”.

Predsjedavajući Komšić je istakao dugogodišnje prijateljske odnose BiH i Sjedinjenih Američkih Država, kao i to da je za BiH od velikog značaja angažman i saradnja Nacionalne garde Marylanda s Oružanim snagama BiH.

Anderson je zahvalio na angažmanu Oružanih snaga BiH i doprinosu koji su dale u međunarodnim misijama u Afganistanu i Iraku u posljednjih 15 godina, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su se složili da je pred novim ministrom odbrane veliki broj zadataka i izazova u realizaciji programa reforme obrane u narednom periodu, kao i u radu na poboljšanju sistema obrane u svim njegovim segmentima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh