BiH

Da nije bilo Kolinde neki Hrvati bi zalutali

“Ono što tražimo danas je moderno uređeno društvo, euroatlanski projekat Bosne i Hercegovine, racionalno organizovane u kojoj će Hrvati kao ustavno ravnopravan narod predlagati i birati svoje predstavnike i odlučivati o svojoj budućnosti”, kazao je predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog Narodnog Sabora BiH Dragan Čović, javlja “Hrvatski Medijski Servis”.

Dragan Čović - HMS.ba

Govoreći na svečanoj akedemiji udruge Hrvata iz BiH u Hrvatskoj “Prsten” Čović se osvrnuo i na predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj.

“Pozdravljam našu Kolindu Grabar Kitarović, našu predsjednicu, siguran sam buduću predsjednicu, i nadam se da nitko neće zamjeriti što se danas s ove govornice uključujemo pomalo u kampanju i RH. Imamo pravo kazati svoje razmišljanje, svoj glas, jer sve ono što ste u zadnjih 4-5 godina radili kada su u pitanju Hrvati BiH, kako u RH, tako i diljem svijeta, uveliko nam je pomoglo da možemo kazati da smo svoji na svome, da možemo promišljati o svojoj budućnosti i vjerovati da će u BiH Hrvati biti do kraja ustavno jednakopravni”, kazao je Čović.

Naglasio je kako je “Prsten” dao “ogromni motiv da mi kao hrvatski narod osmislimo svoje političko razmišljanje i djelovanje u zadnjih desetak godina”.

“Hrvatski narodni sabor je dobio jedan svoj temelj i ponovne vrijednosti u zadnjih desetak godina na snazi koji smo crpili iz Prstena. S te strane jedno veliko hvala, jer iako ste nepolitička udruga uspjeli ste da hrvatski narod u BiH bude nikad snažniji i stoga smo i na poseban način željeli biti i pokrovitelji ove akademije. Hvala vam, jer, da nije bilo tada vas, bojim se da bi u ovih desetak godina neki od nas zalutali. Neki od nas bi drugačije razmišljali u svom djelovanju i poslanju a i uopće u budućnosti hrvatskog naroda”, kazao je Čović na svečanoj akademiji u Mostaru.

Dodao je kako upravo predstavnici Prstena i s “druge strane BH granice, nadam se skoro i Schengenske, mogu pomoći da budemo vezaniji nego ikad”.

“I to ne samo u ovom segmentu gospodaratva, jer vas je većina okupljena oko gospodarstva, nego i u znanstvenoj misli i u onom svemu o čemu mi razmišljamo kad imamo poslanje u društvenim aktivnostima u BiH, da brinemo kako ste vi organizirani, ne samo o poslodavcima, udruzi žena, unutar vas, pa i o mladim ljudima, i evo sve vas mlade okupljene ovdje u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače na jedan poseban način želim pozdraviti. Ja sam duboko uvjeren da će udruga Prsten nastaviti svoje djelovanje i dalje upravo na snazi koju crpimo od vas”, naglasio je dr. Čović, piše “HMS“.

“Vama koji ste izabrani danas da predvodite vodstvo Prstena u BiH uistinu se do kraja stavljamo na dispoziciju. Ne kao politička struktura oko koje se vi na bilo koji način trebate organizirati kojekakvim arbitražama, nego prije svega da zajedno s vama gradimo jednu strukturu promišljanja modernog života u BiH”, naglasio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh