BiH

Johann Sattler sutra na obilježavanju početka radova na izgradnji tunela Zenica

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Johann Sattler prisustvovat će u ponedjeljak zvaničnom obilježavanju početka radova na izgradnji tunela Zenica u okviru izgradnje autoceste na Koridoru Vc, na gradilištu tunela lociranom na poddionici Ponirak-Vraca.

Johann Sattler - Faktor.ba

Evropska unija sufinansirat će projekt izgradnje dvije poddionice na Koridoru Vc (Ponirak-Vraca/tunel Zenica i Tunel Zenica/Donja Gračanica) sa 31 milion eura bespovratnih sredstava, uz zajam EIB-a, EBRD-a kao i sredstava koje je osigurala Bosna i Hercegovina.

Projekt je važan korak ka integraciji regije zapadnog Balkana u okviru Agende povezivanja (Conectivity Agenda), koju je Evropska unija pokrenula 2015. godine i u skladu je sa Strategijom Evropske komisije za Zapadni Balkan“, saopštio je Ured za komunikacije EU u BiH.

Izgradnjom tih poddionica bit će omogućen bolji pristup manjim gradovima, poboljšane bh. turističke rute i unaprjeđeni trgovinski tokovi između država regije, što će pozitivno utjecati na ekonomiju Bosne i Hercegovine, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh