BiH

Vještaci utvrdili: Dženan Memić ubijen tupim predmetom

Konačna presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću, osumnjičenim za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Dženan Memić, bit će izrečena 13. januara. Na završnom ročištu, sudski vještaci su predstavili svoje analize. Tvrde – Dženan je umro od posljedica povreda tupim predmetom.

Slučaj Memić- N1

Posljednje ročište Ljubi i Bekriji Seferoviću u Kantonalnom sudu Sarajevo na trenutke se činilo da će biti prekinuto. Advokat porodice Memić, Ifet Feraget suđenje je nazvao “najvećom pravosudnom aferom u BiH”, nakon čega je članica sudskog vijeća, sutkinja Silvana Brković Mujagić demonstrativno napustila sudnicu, prenosi “N1“.

“Ja od početka govorim da nijedan tužilac koji radi na istrazi u predmetu Dženan Memić, niti jedan pripadnik MUP-a Kantona Sarajevo ne može proći bez istrage, dakle, sve ovo mora biti utvrđeno”, rekao je advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Završne riječi ipak su iznesene. Vještaci, medicinskih i mašinskih nauka potvrdili su da Dženan Memić nije izgubio život u saobraćajnoj nesreći, već je, kako tvrde, ubijen tupim predmetom. Za dokaze, u Tužilaštvu nisu željeli čuti.

“Nadamo se, ja sam gotovo siguran da će biti donijeta oslobađajuća presuda, obzirom da je u ovom ponovljenom postupku na enklatantan način dokazano da je Tužilaštvo zastupalo teoriju koja ne nedokaziva i nemoguća”, riječi su advokata odbrane Rusmira Karkina.

Ostaju pri stavu da je Ljubo Seferović autom udario Dženana Memića, a pozivaju se na izjave Alise Mutap i porodice Seferović. Odbrana ponavlja izjave svjedoka koje su motirane i nerealne.

“Ali evo možemo reći četiri godine bola i patnje, konačno je došao valjda kraj, ismijavanje žrtve. Tužilaštvo ismijava moje mrtvo dijete, ismijava moju porodicu, sve moje prijatelje, cjelokupnu javnost, vas medije. Ništa istinito kantonalno Tužilaštvo nije donijelo”, rekao je otac stradalog Dženana.

Nakon konačne presude u ponedjeljak, Muriz Memić najavio je nove proteste. Nada se kako će cijeli slučaj preuzeti državno Tužilaštvo i Sud BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh