BiH

Zrak u Sarajevu, Ilijašu i Visokom opasan: Moguće ozbiljne posljedice za stanovništvo

Zrak u Sarajevu, Ilijašu i Visokom jutros je okarakteriziran kao opasan, pa su moguće ozbiljne posljedice za stanovništvo, objavila je Eko akcija.

Zagađenje zraka - Avaz.ba

Trudnice, stare osobe i djeca, osobe s respiratornim i srčanim problemima trebalo bi da ostanu u zatvorenom, a tokom boravka napolju treba izbjegavati bilo kakve napore.

Indeks kvaliteta zraka u Sarajevu jutros je bio 339, Ilijašu 316, a u Visokom 308.

U Goraždu je zrak s indeksom 153 okarakteriziran kao nezdrav.

Indeks zraka u Zenici je 89 i Jajcu 68 te je okarakteriziran kao umjereno zagađen, budući da neke materije mogu prouzrokovati zdravstvene probleme osobama veoma osjetljivim na zagađenje zraka.

Indeks kvaliteta zraka od nula do 50 je dobar, od 51 do 100 umjereno zagađen, od 101 do 150 nezdrav za osjetljive grupe stanovništva, od 151 do 200 nezdrav, od 201 do 300 vrlo nezdrav i više od 300 opasan po zdravlje.

Mjerenja su izvršena u 8 sati, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh