BiH

Podrška Švedske evropskim integracijama BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je sa ambasadoricom Kraljevine Švedske u BiH, Nj.E. gđom Johannom Stromquist.

Tokom sastanka istaknuli su dobre i prijateljske odnose između dvije zemlje i želju za unapređenjem saradnje, posebno u oblastima inovacija, zdravstva, obrazovanja i ekonomije.

Predsjedavajući Zvizdić zahvalio se na svemu što je Švedska uradila za Bosnu i Hercegovinu. Rekao je da je u narednom periodu potrebno unaprijediti parlamentarnu saradnju dvije zemlje i da na tome treba intenzivno raditi. Naglasio je da je bosanskohercegovačka dijaspora izuzetno važna za Švedsku i da je potrebno raditi na još intenzivnijem povezivanju kroz projekte. Istaknuo je da naši građani koji žive u Švedskoj trebaju da ostanu spona između dvije zemlje.

Ambasadorica Stromquist rekla je da je važno da BiH napravi novi iskorak ka evropskim integracijama i da će Švedska podržati taj put, prenose vijesti.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Stormquist saglasili su se i o tome da je potrebno raditi na jačanju privredne saradnje, kao i na projektima koji će ojačati ideju malih i srednjih preduzeća i start-up biznisa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh