BiH

Predsjedništvo BiH će pozvati Emmanuela Macrona u službni posjet

Sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine je završena, a članovi Predsjedništva usvojili su niz odluka. Jedna od odluka je i poziv predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz ove institucije.

Emmanuel Macron - France24.com

Predsjedništvo BiH će sudjelovati na Summitu Inicijative Narodne Republike Kine i 17 zemalja Središnje i Istočne Europe, te je primilo k znanju Agendu za suradnju Inicijative Kine i 17 zemalja Središnje i Istočne Europe za razdoblje 2021.- 2025.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Antόnija Guterresa za sudjelovanje na drugoj UN-ovoj Globalnoj konferenciji o održivom prometu i poziv za sudjelovanje na Summitu lidera u povodu obilježavanja dvadesete obljetnice utemeljenja UN-ovog Globalnog pakta.

Predsjedništvo BiH donijelo je Odluku o prihvaćanju Ugovora o financiranju Koridora Vc – Središnji dio, između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva obrane Republike Albanije, Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine, Ministarstva obrane Republike Sjeverne Makedonije, Ministarstva obrane Crne Gore, Ministarstva obrane Republike Srbije i Ministarstva obrane Republike Slovenije o radu Balkanskih medicinskih snaga.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Aneksa sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provedbi graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima.

Predsjedništvo BiH pozvat će predsjednika Republike Francuske Emmanuela Macrona u službeni posjet Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv za sudjelovanje na godišnjem zasjedanju Crans Montana Foruma o Africi i suradnji Jug-Jug, koje će biti održano u Maroku od 18. do 21. ožujka 2020. godine.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici ratificiralo i 28 sporazuma, ugovora i amandmana, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh