BiH

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Mektića

Protiv bivšeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i još tri osobe Sud BiH je potvrdio optužnicu zbog zloupotrebe službenog položaja, potvrđeno je u Sudu BiH.

Dragan Mektić - Nezavisne.com

Osim Mektića, optužnica je podignuta i protiv Igora Golijanina, Samira Agića i Edina Garaplije.

U optužnici se navodi da su optuženi u okviru realizacije ‘Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva između Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore’ kao odgovorna lica u Ministarstvu bezbjednosti Bosne i Hercegovine i odgovorno lice u pravnom licu Institut za zaštitu od požara i eksplozija – INZA d.o.o. Sarajevo, iskoristili svoj službeni položaj i ovlaštenja i time pribavili korist sebi i drugome, nanijeli štetu i teže povrijedili prava drugoga, svako od njih u okviru svojih ovlaštenja i to optuženi Dragan Mektić u svojstvu ministra bezbjednosti BiH u Savjetu ministara BiH, optuženi Igor Golijanin u svojstvu šefa kabineta ministra u Ministarstvu bezbjednosti BiH; optuženi Samir Agić u svojstvu pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu i spasavanje u Ministarstvu sigurnosti BiH i člana Projektnog tima/odbora na ‘Projektu prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva između Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore’.

Optuženi Edin Garaplija u svojstvu odgovornog lica i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija – INZA d.o.o, Sarajevo. Ovo pravno lice je bilo partner/koaplikant Ministarstva bezbjednosti BiH i član projektnog tima/odbora na ‘Projektu prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva između Bosne i Hercegovine i Republike Crne Gore’.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh