BiH

Mostar: Na Univerzitetu “Džemal Bijedić” promovisan 681 diplomant

U okviru obilježavanja 43. godišnjice postojanja i rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, danas je upriličena svečana promocija i dodjela diploma Univerziteta u 2019. godini – diplomirao je ukupno 681 student, od čega 522 na prvom ciklusu, a 159 na drugom ciklusu.

Promocija studenata u Mostaru - BHRT.ba

Rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru Elvir Zlomušica izjavio je kako je ovo važan trenutak za sve diplomante, njihove roditelje, prijatelje, ali i sve djelatnike Univerziteta.

“Svečanom dodjelom diplome završit će se još jedan od ciklusa u vašem obrazovanju. Iskreno se nadamo da s ovim činom neće prekinuti veza s Univerzitetom, te da ćete ostati vezani kao studenti drugog ciklusa, doktorskog studija ili kao partneri na različitim projektima”, rekao je rektor Zlomušica, prenosi “Fena”.

Diplomantima je poželio da što prije pronađu posao u struci.

“Mi danas slavimo vaš uspjeh. U trenutku kada svečano postajete nosioci akademskih titula, poručio bi vam da budete ponosni na sebe i na svoj ostvareni uspjeh. Završetkom studija ulazite u novi svijet koji je opterećen mnogim nedoumicama i izazovima. Vi ste generacija koja može napraviti značajne promjene za bh. društvo. Budite dobri ljudi”, poručio je rektor Zlomušica.

Povodom manifestacije obilježavanja 43. godišnjice osnivanja Univerziteta, rektor je ocijenio kako Univerzitet mora pratiti evropske standarde kako bi bio još uspješnija, efikasnija i transparentnija institucija.

U protekloj godini u izdanju Univerziteta objavljeno je devet monografskih i sedam serijskih publikacija, te dvije brošure, odnosno Vodič za odlazne studente, štampan na bosanskom jeziku i Vodič za dolazne studente, na engleskom jeziku.

Program obilježavanja 43. godišnjice Univerziteta traje do 14. februara. Naredni događaj zakazan je za ponedjeljak, 11. februara u 19.30, kada će biti upriličena izložba slika u vlasništvu galerije Univerziteta, u Centru za kulturu, zatim Svečana akademija Univerziteta koja će biti održana 12. februara.

U okviru proslave ovog značajnog jubileja održat bit će održana i prezentacija naučno-istraživačkih te prezentacija međunarodnih projekata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh