BiH

Promovisana Šesta klasa oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Svečana zakletva Šeste klase mladih oficira organizovana je danas, 13. februara 2020. godine, u Domu Oružanih snaga BiH. Osnovnu oficirsku obuku OS BiH uspješno su završila 54 kandidata, od čega je šest djevojaka, te je ovom prilikom upriličena ceremonija polaganja zakletve i potpisivanja ugovora o prijemu u profesionalnu vojnu službu OS BiH u kategoriji oficira.

Promocija novih oficira OS BiH - BHRT.ba

Oni će se nastaviti obučavati, kako na individualnom nivou, tako i u raznim drugim vidovima kolektivnog obučavanja i usavršavanja koje OS BiH praktikuju, a u cilju održavanja spremnosti i podizanja profesionalnih standarda na viši nivo.

Najuspješnijim polaznikom VI klase Osnovne oficirske obuke proglašen je potporučnik Slobodan Vuković, koji je u svom obraćanju istakao:

”Osnovna oficirska obuka je prva stepenica koju smo zakoračili na putu ka tome da budemo prave vođe. Današnji završetak obuke predstavlja krunu jednog razdoblja, i potvrdu da se trud i zalaganje isplati”, prenosi “BHRT“.

Svojim kolegama je, između ostalog, poručio:

„Nastavljamo dalje sa novim ciljevima, sa novim izazovima i zadacima. Nadam se da će vaši ideali ostati istinski vrijedni, a ciljevi visoko postavljeni. Želim vam sve najbolje u daljoj karijeri i privatnom životu, i šta god da se dogodi vjerujte u sebe i ne predajte se”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh