BiH

Naređeno uklanjanje kamenog krsta iz Starog grada u Stocu

Federalna uprava za inspekcijske poslove naložila je Opštini Stolac i načelniku Stjepanu Boškoviću da Ukloni izgrađeni kameni krst na lokalitetu “Srednjeg grada”, kojeg je Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika proglasila nacionalnim spomenikom BiH.

Sporni krst - Twitter

“Rok za izvršenje naređene mjere je 30 dana od prijema rješenja. Ukoliko vlsnik ne postupi po naređenim mjerama, rješenje će se izvršiti putem pravnog lica registrovanog za poslove građenja, na teret vlasnika”, stoji u Rješenju.

Inače problem prodaje zemljišta, ali i gradnje na području nacionalnog spomenika “Historijskog područja-Stari Grad Stolac” u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine problematizovao je poslanik Amer Obradović.

“Nakon moje inicijative u Federalnom parlamentu, aktivizma građana Stoca i onih kojih ih predstavljaju, učešća medija – ima pomaka. Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove od 11. 2. 2020. Samo insistirati da pravna država zaživi u Stocu. Stolac mora pripadati svima”, napisao je Obradović na svom twiter profilu:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh