BiH

Žena iz Tomislavgrada negativna na koronavirus

U Kliniku za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u ponedjeljak, 9. marta, primljena je 80-ogodišnja žena iz Tomislavgrada

No image - Haber.ba

U Kliniku za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u ponedjeljak, 9. marta, primljena je 80-ogodišnja žena iz Tomislavgrada koja je testirana na koronavirus i nalaz je negativan, saopštio je u utorak Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK.

Krizni stožer podsjeća na Zapovijed kojom se zabranjuju posjeti bolnicama i ustanovama socijalne skrbi koje zbrinjavaju djecu, mlade i stare osobe na području HNK-a.

Zapovijed je donesena s ciljem daljnjeg praćenja stanja i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane koronavirusom, sukladno Zapovijedi kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Stožer također napominje da su sve osobe po povratku u HNK-e iz epidemijom pogođenih zemalja, odnosno Kine, Italije, Južne Koreje i Irana, dužne se telefonski javiti Zavodu za javno zdravstvo HNK-a bez obzira na to imaju li simptome bolesti ili ne, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh