BiH

Crna Gora zatvorila dva granična prelaza s BiH

Zatvoreni su i prelazi prema Albaniji, Grnčar-Baškim na pravcu Plav-Skadar, te Sukobin-Murićani na putu Ulcinj-Skadar

Granični prelaz - Fokus.ba

Ministarstvo zdravlja Crne Gore je, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, naredilo privremeno zatvaranje graničnog prelaza za putnički saobraćaj prema BiH Šćepan Polje-Hum, na pravcu Plužine-Foča i Šula-Vitina, na putu Pljevlja-Foča.

Privremeno je zatvoren je i prelaz Ranče-Jabuka na granici prema Srbiji, na pravcu Pljevlja-Prijepolje, zatim prelaz Vuče-Godova na putu Rožaje-Tutin, kao i svi prelazi za pogranični saobraćaj, javlja “Srna”.

Granični prelaz prema Hrvatskoj Kobila-Vitina, na pravcu Herceg Novi-Vitina – Dubrovnik, takođe, je zatvoren.

Zatvoreni su i prelazi prema Albaniji, Grnčar-Baškim na pravcu Plav-Skadar, te Sukobin-Murićani na putu Ulcinj-Skadar.

Među uvedenim mjerama je zabrana putovanja iz Crne Gore u Japan, Francusku, Njemačku, Švicarsku, Dansku, Austriju, a pod zdravstveno sanitarni nadzor biće stavljeni povratnici/putnici u međunarodnom saobraćaju iz Japana, Francuske, Njemačke, Švicarske, Danske, Slovenije i Austrije.

Mjere su uvedene na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh