BiH

Tri penzionisana ljekara se već javila kao ispomoć u sarajevsku Opću bolnicu

Već jutros u bolnicu su se javila tri ljekara.

No image - Haber.ba

Direktor Opće bolnice u Sarajevu Zlatko Kravić pozvao je penzionisane ljekare infektologe, epidemiologe, neurologe, ginekologe i hirurge, ako se osjećaju sposobnim za rad i žele da pomognu u ovoj situaciji, da se jave u bolnicu. Već jutros u bolnicu su se javila tri ljekara.

Poziv je upućen i svim slobodnim doktorima kao i doktorima koji su na birou. Ovom pozivu su se odmah odazvali nekadašnji direktor Opće bolnice prim. dr. Bakir Nakaš, infektolog kao i prim.dr. Dragan Stevanović, internista donedavni šef Odjeljenja za interne bolesti.

Također, pozivu se odazvao i prim.dr. Željko Ler, epidemiolog i nekadašnji direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Kao preventivna mjera radi spriječavanja širenja koronavirusa, na ulazu u Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš” je postavljen šator gdje se vršiti trijaža pacijenata. Prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu svi pacijenti će ispuniti epidemiološku anketu a mjerit će im se i tjelesna temperatura.

U šatoru dežura medicinski tim kojeg čini jedan ljekar i dva medicinska tehničara i oni razvrstavaju pacijente prema stepenu hitnosti. Pacijenti sa povišenom temperaturom će biti odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja.

Inače, mjerenje tjelesne temperature bezkontaktnim toplomjerom, prije ulaska u Opću bolnicu, svim pacijentim ali i svim uposlenicima, je uvedeno krajem prošle sedmice, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh